7 mýtov operatívneho leasingu

Potrebujete vozidlo na prevádzkovanie svojej  firmy? Zaujíma vás, ktorá finančná možnosť je pre vás najvhodnejšia? Malé a  stredné podniky (SME) a aj samostatne zárobkovo činné osoby často váhajú,  či si zaobstarať operatívny leasing v porovnaní s nákupom automobilu.

Tu sú fakty, ktoré stoja za siedmimi  najbežnejšími  predsudkami o operatívnom leasingu automobilov.


1. Operatívny leasing je drahý

Možno nájdete veľké množstvo atraktívnych ponúk na kúpu  vlastného vozidla. Zohľadnili ste však, že obstarávacia cena nezahŕňa náklady na opravy a  údržbu, poistenie, dane, úroky a odpisy? Operatívny leasing pokrýva všetky tieto náklady za  pevnú mesačnú splátku.


2. OL je nepredvídateľný

Máte obavy, že náklady operatívneho leasingu sa dajú len ťažko predvídať,  keď sa vaše obchodné potreby neustále menia? V skutočnosti si môžete  prispôsobiť väčšinu parametrov podľa svojich potrieb:  počet najazdených kilometrov, typ vozidla či dobu trvania leasingu. A tým,  že vaša mesačná splátka je pevná a zahŕňa všetky servisné a prevádzkové  náklady, môžete lepšie odhadnúť a naplánovať svoj firemný cash-flow.


3. OL nie je komplexný

Kúpa automobilu sa vám môže zdať bližšia a priamejšia.  No s operatívnym leasingom, leasingová spoločnosť preberie väčšinu  administratívnej záťaže za vás. Uľahčí proces výberu ideálneho vozidla,  prispôsobenie zmlúv, objednanie automobilu a správu nákladov jednoduchým a  bezproblémovým spôsobom. Akonáhle sa vydáte na cestu, viete, že v prípade núdze  sme tu pre vás 24 hodín denne, sedem dní v týždni.


4. OL nie je flexibilný

Čo sa stane, keď potrebujete ďalšie vozidlo alebo  ukončiť predčasne zmluvu? Nové možnosti operatívneho lízingu, ako je napríklad krátkodobý  prenájom flexiQ, ponúkajú klientom flexibilitu a slobodu, ktorú potrebujú. Váš leasing sa vie prispôsobiť vašim aktuálnym obchodným  potrebám.


5. OL je riskantný

Problémy s cash-flow by mohli sťažiť platenie  mesačnej splátky? Samozrejme, je dôležité vopred posúdiť váš rozpočet a potreby  pred podpisom leasingovej zmluvy, rovnako ako v prípade akejkoľvek inej obchodnej  zmluvy. A pretože leasingová spoločnosť preberá väčšinu rizík za vás - vrátane  opráv, odpisov, daní a ďalšieho predaja - leasing skutočne znižuje riziko  prevádzky vozidla.


6. OL nie je pre mňa

Myslíte si, že operatívny leasing je iba pre veľké  korporácie, ktoré spravujú veľké flotily? To však nie je pravda! Operatívny leasing  môže byť skvelým riešením pre spoločnosti akejkoľvek veľkosti. Pre majiteľov  malých firiem a živnostníkov ponúka operatívny leasing, možnosť výberu ideálneho  vozidla, možnosť rozloženia nákladov v priebehu času a taktiež flexibilitu a kontrolu  nákladov na mobilitu vašich zamestnancov.


7. Nie je to moje auto

Je pravda, že pri používaní automobilu cez operatívny  leasing vozidlo nevlastníte. Vždy však jazdíte s novým autom, ktoré poskytuje  najmodernejšie technológie bez toho, aby ste platili za poistenie, údržbu alebo  opravy. Dokonca máte možnosť vybavenia palivovej karty a náklady na pohonné  látky máte zhrnuté v jednej mesačnej faktúre. Ak si svoje vozidlo počas  používania obľúbite, môžete si ho po skončení operatívneho leasingu odkúpiť za  atraktívnu cenu.